Villa Kakelbont – Landgoed Ursula

Adres en contact

Villa Kakelbont - Landgoed Ursula
A.H. Kooistrastraat 130 (midden op terrein)
2441 CP Nieuwveen

Reserveren? Bel 088-9676287

WebsiteE-mail

Villa Kakelbont – Landgoed Ursula

Alle inwoners van gemeente Nieuwkoop weten Landgoed Ursula te vinden. Maar het is niet altijd bekend dat iedereen welkom is bij Ursula om een wandeling te maken in het groen opgezette park en bos.
Midden op het Landgoed vindt u het gezellig Theehuis ‘Villa Kakelbont’, waar u na de wandeling kunt neerstrijken.

Theehuis
In Villa Kakelbont is het een vrolijke boel. U kunt binnen of buiten op het mooie terras genieten van een kop thee, koffie of cappuccino met verse appeltaart die gemaakt is in de eigen bakkerij. Er worden ook tosti’s, huisgemaakte soep, pannenkoeken en poffertjes geserveerd, door bijzondere personeelsleden; mensen met een verstandelijke beperking die trots zijn op hun werk en u dat graag laten zien. Medewerkers van stichting Ipse de Bruggen begeleiden hen. Samen zorgen ze voor prima kwaliteit en service.

Kinderboerderij
Vanuit Villa Kakelbont loopt u zo kinderboerderij de Schaapskooi in. Er zijn geiten, eenden, schapen, twee minivarkens en twee Dahomey koeien. In de Schaapskooi kunnen kinderen knuffelen met een konijn of cavia op schoot. En in de kippenhokken treft u verschillende kippenrassen aan.

Verdere activiteiten
Rond of op feestdagen worden er open activiteiten voor kinderen georganiseerd zoals paaseieren zoeken of speciale kerstactiviteiten. Op dierendag kunnen kinderen een buffet voor de dieren verzorgen. Daarnaast zijn er regelmatig themadagen, zoals de kinderboerderijdag.
Scholen en groepen kinderen kunnen op afspraak terecht voor een excursie of een fotospeurtocht. Daarna kunnen ze nog heerlijk spelen op het ruime grasvelden bij Villa Kakelbont.
Honden zijn echter niet toegestaan op het terrein.

Openingstijden

  • Maandag: van 9.30 tot 16.00 uur
  • Dinsdag: van 9.30 tot 16.00 uur
  • Woensdag: van 9.30 tot 16.00 uur
  • Donderdag: van 9.30 tot 16.00 uur
  • Vrijdag: van 9.30 tot 16.00 uur
  • Zaterdag: van 10.30 tot 16.30 uur
  • Zondag: van 10.30 tot 16.30 uur