Aapje en de Vossenziekte

Rekel de Vos is weer terug, en zijn eerste column ging over handen schudden. Toeval of niet?

Aapje voorspelt

Doktoren raden het handen schudden af i.v.m. het oplopen van besmettingen zo schreef hij.  Aapje vindt het wel erg toevallig dat er nu in de Flevopolder de besmettelijke Vossenlintworm heerst. Pas op raak een vos niet aan (ook al heeft hij een kaal koppetje) de ziekte openbaart zich tussen de 5 en 15jaar na besmetting.
Maar wie weet er nog over 15 jaar te melden dat hij Rekel de Vos een hand heeft gegeven op de Nieuwjaarsreceptie in Raarmeer.

Onze boswachter is maar wat blij met de komst van de vos, het betekent dat we hier smakelijke kippen hebben.  Aapje klimt maar weer eens op de rug van Good Old Bless voor een goeie vossen drijfjacht.
Ja het zal wel drijven worden, want het ijs op de plas (als dat er nog ligt) is erg dun.   Straks komen er weer waaghalzen, domme vossen die bij een dun vliesje ijs al de plas op willen.  Die vossen verleren niet hun streken, ze denken nog steeds aan de romantiek van vroeger, hoe ouder hoe gekker.

Als we straks de aanleg krijgen van Ruygenborg II, een nat natuurgebied van 150 ha , komen daar dan vossenholen in?  Kunnen otters en vossen wel dicht bij elkaar wonen of krijg je daar ook ruzie omdat de een de ander als vreemdeling ziet?
Wat gaan de inwoners van Raarmeer doen als het toch nog een strenge winter wordt en de vos en otter een hongersnood dreigen te sterven? Laten we de natuur haar gang gaan of gaan we beschermen?

Jammer dat Raarmeer nog geen Partij voor de dieren kent. Laat Reinaert  opstaan en een politieke streek leveren.

Aapje