Aapje en kleur bekennen

De Nationale Kinderombudsman vraagt aandacht voor de kleur van Piet, de knecht van Sinterklaas.  Weer die volwassenen aan het woord.

aapje
Het wordt tijd dat de kinderen kleur bekennen. Aapje stelt een enquête voor met kleurplaten.  Laat Raarmeer er maar een primeur mee hebben, dan komt het Jeugd Journaal naar ons toe. Mooie praktische PR in plaats van een DNA onderzoek naar Nieuwkoop.
Op de basisscholen worden kleurplaten uitgezet, waar de kinderen zelf alle kleuren mogen kiezen om de plaat te kleuren.  De kleurplaten vormen de enquête.  Ze worden weer ingenomen en ingediend bij het Comité Sinterklaas. Ze geven het beeld van wat kinderen verwachten te zien bij de intocht. Het Sinterklaas comité zorgt er dan verder voor dat de Pieten ook zo geschminkt worden.  Om de kinderen aan te moedigen krijgen ze allemaal een nieuwe doos met kleurpotloden die ze mogen houden.  Dit is een oproep aan de middenstand voor sponsering
Een probleem wordt het pas als Americo, geen wit paard meer is, maar paars .  Mogen we Good Old Bless dan verven met waterverf? Of krijgen we dan de dierenbescherming over ons heen in plaats van de anti Zwartepiet  actiegroep?
Aapje