Aapje en statistische onzin

Op Oudewater na is Raarmeer de rijkste gemeente van het Groene Hart. Het gemiddelde van rijke mensen en arme mensen. Wat heb je aan deze kennis?

Aapje

Eén multimulti miljonair trekt in de statistieken de honderden bijstand uitkeringen omhoog maar niet in de werkelijkheid.

Henk Krol protesteert ook tegen de gemiddelde berekening van pensioenen, van een mager pensioentje tot een royaal privé pensioenplan. Er is een uitspraak van een Staatssecretaris Volkshuisvesting die zei ”In gelul kan je niet wonen”. Dat wordt dan nu “Van een statistiek kan je niet eten”, als aan de ondergrens zit.

Wat doen de plaatselijke politici met deze statistieken?

Je zou tevreden achterover kunnen leunen, het gaat goed bij ons dankzij ons. Of wil men het gehele plaatje zien en bij uitschieters aan de onderzijde met passende maatregel komen? Of als je zou weten wie de statistiek omhoogtrekt die persoon dwingen te verhuizen dan zakt het gemiddelde weer in en kan je als gemeente voor extra Rijksbijdragen in aanmerking komen. Slimmeriken noemen dit “fuck the system”

Al dat invullen van lijstjes kost weer tijd , en het verwerken trouwens ook. Laten we stoppen met die nutteloze ongein. Aapje is trouwens doorgedrongen tot de top drie van columnisten, ja dat is wel een leuk lijstje

Aapje