Aapje en voorspellingen 2017

De beste wensen voor de trouwe lezers van mijn column. Ja, u leest het goed eigen lezers eerst in deze tijd van polarisatie en opkomen voor eigen belang.

Aapje

Wat zal het jaar 2017 brengen? Alle voorspellers zitten er altijd behoorlijk naast, dat geldt voor het weer over een langere periode (Elfstedentocht?), voor politieke ontwikkelingen, voor diëten, ja eigenlijk altijd.  Waarom willen we die voorspellingen weten, doen we er iets mee? Aapje weet het niet, als je weet dat de kans op het winnen van de oudejaarsloterij bijna nul is waarom geef je dan je geld uit?
We krijgen verkiezingen in maart en er doen 80(!) partijen aan mee. Aapje voorspelt dat als er paar partijen goed scoren dit zijn effect zal hebben op verkiezingen in Raarmeer 2018.
Er komen dan nieuwe partijen zoals, 55 plus , Mens en Dier partij, de RTVlokaal internetactie partij, Leefbaar Raarmeer, Partij voor Turf, jenever en argwaan ( de nieuwe conservatieven)  Een Middenpartij in combinatie met Progressief  kan gewoon electoraal niet langer. Samen Beter is geen partij naam maar evt. de naam van een nieuwe coalitie. Maar Aapje wacht het nog even af.
In 2017 wordt het DNA van Ter Aar en Liemeer vastgesteld. Daarna blijkt dat de buisjes of de rietjes door elkaar zijn gehaald. De kern Aarlanderveen wil nu toch liever bij Raarmeer horen en dringt aan op herindeling.  Schiphol komt met een plan om watervliegtuigen op onze plassen te laten landen in plaats van uit te wijken naar Lelystad.  De ringweg om Raarmeer wordt aanbesteed.  De otter en vos moeten preventief geruimd worden i.v.m. een soort konijnenziekte.  De IVN en NM liefhebbers plegen burgerlijk verzet door hen onderdak te bieden. De ecologische hoofdstructuur wordt teruggedraaid omdat we te veel ganzen en muggen krijgen en de paddentrek legt het verkeer te veel beperkingen op. Er komt een pension voor gastarbeiders uit de Oekraïne in het Koetshuis.  Want voor die Polen gaat het minimumloon gelden en dat is te duur voor de tuinders. De vluchtelingen zijn al terugegaan na de oudejaarsactie van Claudia de Breij. Onze plaatselijke BOA´s zien kans om een aanslag te voorkomen en halen het nieuws.
Ja, wie weet wat er ons te wachten staat. Maar de columnisten zullen er verslag van doen.  Nous avons des chroniqueurs. Bonne Année.

Aapje