Aapje over Laser Kerstverlichting

In Raarmeer staat  hier en daar een grote Kerstboom met lampjes, maar het zijn  geen spektakelstukken.

Aapje en hackers

De zendmast bij IJsselstein trekt meer aandacht. Die lampjes zijn trouwens vanuit Raarmeer wel te zien. Hoe kunnen wij nu eens iets origineels bedenken voor een gemeente van 13 kernen? Raarmeer is ook bekend om de eigenheid van die kernen maar hoe dat te verbinden in een grote Kerstboom.   Een kunstenaar die met licht speelt en bekend is van laserkunst met o.a. windmolens, watergolven boven het Museumplein in Amsterdam en nu een project doet voor de Afsluitdijk,  is afkomstig uit Nieuwkoop.
Aapje heeft het over Daan Roosegaarde.

Kan onze Burri, die diverse subsidies beheerd en zo graag Raarmeer opstoot in de vaart der volkeren (ik bedoel toeristen) nu niet eens wat spectaculairs bedenken?

Aapje geeft een voorzet. We verbinden onze hoogste punten met elkaar via laserlicht, van de Kathedraal van de Rijnstreek in Langeraar naar de Reghthuys-toren in Nieuwkoop.  Laten we ook de kerktorens mee nemen in al onze kernen. Het licht wordt met enige feestelijkheid van uit de muziektent ontstoken.

Vooraf houden we een Miss Lucia verkiezing. En om niet te discrimineren behoeven de dames niet blond te zijn.  Oh, sorry ook nog sekse neutraal. Het licht zou van kleur kunnen wisselen en ook tegen elkaar kunnen botsen zoals de oude inwoners  van de kernen nog doen als het over de nieuwe gemeente gaat.

Het licht kan golvend gemaakt worden en beelden bevatten, zoals de heldere ster als richtsnoer voor de drie wijzen uit het Oosten.  De enige wijze uit het Oosten van Raarmeer  is wethouder Elkhuizen ( svp doorhalen wat niet klopt aan deze bewering). Nog mooier zou zijn als je ook letters kan versturen, dan kan je een lichtkrant maken.

Bijvoorbeeld: Fijne Kerstdagen en dan een paar dagen later Gelukkig Nieuwjaar.  Of een pijl wijst via een driehoeksmeting ergens naar beneden waar dan iedereen welkom is voor een praatje en een drankje . Gouden tip voor de Horeca.

Kom op Raarmeer. Aan een jaar voorbereiding hebben jullie toch wel genoeg voor een soort zwevende hemelse horizontale kerstboom?

Aapje klimt hopelijk voor de laatste keer in één van die oude Kerstbomen, waarvan die gloeilampen wel lekker warm zijn.

Fijne kerst, zegt
Aapje