Aapje wil ook zo’n pen

Vol bewondering kijkt Aapje naar de pen van President Trump. De inkt is zwarter dan zwart en de pen maakt met zijn scherpe punt van de handtekening een afbeelding van prikkeldraad.

Aapje als Trump

Aapje als Trump

Hoeveel symboliek zit hier achter? Bijvoorbeeld, het kan niet “zwarter” worden in de USA, of is het prikkeldraad op de grensversperringen?

En dan is altijd maar eén A4tje nodig om een wet in te trekken, subsidies te kappen, een verdrag te veranderen, enz. In Raarmeer zijn daar pakken papier voor nodig.

Wat Trump doet ,heet regeren per decreet. Het is niet democratisch maar je schiet wel op. Zo kan je in een jaar je hele programma uitvoeren. Misschien een idee voor Raarmeer.

Laat de Burri maar per decreet regeren. Maar dan moeten de Raarmeerders wel de gelegenheid krijgen om elk jaar over de Burri te stemmen.

Onze Burri is aanhanger van de groep die zichzelf code oranje noemt. Het gaat om vernieuwingen in de nationale en lokale politiek. Kom maar op met die veranderingen, dan kan Aapje mogelijk al volgend jaar met de verkiezingen voor Burri meedoen.

Als Aapje de Burri wordt na de actie van code oranje dan komt er oranje inkt in die vulpen te zitten en lijkt de handtekening op een vertederend apensnoetje.

Was getekend: Aapje