Altior geeft niet op

Langeraar – Een viertal weken geleden gaf niemand nog een cent voor de promotiekansen van Altior. Na een fraaie serie gloort er weer hoop aan de horizon, zeker na de belangrijke winst van zondagmiddagop het Woerdense VEP: 2-1.

Daar zag het in het begin van de eerste helft overigens niet naar uit, de start was ronduit stroef en een communicatie stoornis in de defensie van Altior leverde de bezoekers een dot van een kans op. Het cadeautje werd zorgvuldig en gretig uitgepakt: 0-1. Het pleit voor Altior dat men niet het hoofd in de schoot wierp, sterker nog, men stroopte de mouwen nog eens extra op. Het leverde voor rust geen beter voetbal, maar wel een belangrijke goal van Danny Pieterse op: 1-1.

De tweede helft speelde Altior beduidend beter en was het daarmee duidelijk de bovenliggende partij. Een fraaie combinatie tussen goalgetter Marco Pellegrom en Edwin van der Weijden bracht de beslissing. Laatstgenoemde rondde schitterend af en daarmee bleek de zege een feit: 2-1.

Coach Jan Wouters: “In dit stadium speelt goed voetbal geen enkele rol en dat besef speelt ook bij de jongens. Het lukte de eerste helft qua voetbal helemaal niet, maar men wilde wel de mouwen voor elkaar opstropen. De beloning volgde uiteindelijk in de tweede helft en daar ben ik verschrikkelijk blij mee!”

Auteur: Adrie van Lith