Alzheimercafé

Nieuwkoop – Maandagavond 23 januari werd het eerste Alzheimercafé van dit jaar georganiseerd. Het thema van deze avond: “Financiën en rechtsbescherming”.

alzheimer

Thécla Ammerlaan ging deze avond in gesprek met een deskundige over allerlei aspecten die komen kijken bij de financiën en de rechtsbescherming van mensen met dementie. Wat kun je regelen met het oog op de bankzaken, een eigen huis, belasting, een eigen zaak en dergelijke. Er werd uitgelegd wat wils-(on)bekwaam inhoudt en wat een volmacht betekent. Verder kwamen de wettelijke regelingen met betrekking tot bewind voeren, mentorschap en curatorschap aan de orde.

De laatste jaren is er wettelijk nogal wat veranderd en daarom is het advies: “Sta eens stil bij je testament. Is deze nog wel passend bij de huidige regelgeving.” Een tip van de gastspreker: “Regel je zaken in een vroeg stadium, zo voorkom je problemen als je het zelf niet meer kunt.”

Mocht u deze keer verhinderd zijn? Het thema wordt nogmaals besproken op 27 februari in het Alzheimercafé van Nieuwkoop. U bent hier van harte welkom!
Adres: Parola, Langeraarseweg 37 in Langeraar.
Aanvang: 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur)