Auto te water

Nieuwkoop – De hulpdiensten zijn vrijdagavond rond 22.30 uur massaal opgeroepen voor een voertuig te water aan de Nieuwveenseweg.

auto sloot

Foto D Wisker

Ter plaatsen was er door nog onbekende oorzaak een voertuig met twee personen te water geraakt. De inzittenden konden op eigen kracht uit het voertuig komen. De ter plaatse gekomen brandweer heeft de sloot onderzocht omdat bij het ter plaatsen komen van de hulpdiensten geen personen bij het voertuig waren. Vlak hierna troffen zij twee personen aan die langs de weg liepen.

Twee personen zijn nagekeken door het ambulancepersoneel maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Zij konden hun weg vervolgen met een nat pa

De vrijwillige brandweerlieden van kazerne Nieuwkoop en van Ter Aar (duikteam) zijn uitgerukt naar de plaats van het ongeval. Onderweg kreeg de brandweer te horen dat er mogelijk nog iemand in het voertuig zou zitten. Dat bleek na aankomst niet het geval. Sterker nog: er was niemand. De duikers hebben hierna in de sloot gezocht naar personen in het water. Ook is het weiland afgezocht omdat er nog niemand werd aangetroffen. Na enige tijd kwamen de inzittenden zich melden en zijn ze gecontroleerd door de ambulancedienst. Hierna keerden de hulpdiensten retour.