Eindelijk mooi weer

Nieuwkoop – We hebben er lang op moeten wachten maar eindelijk is het toch zover; de hagelbuien zijn voorbij en de temperatuur gaat omhoog. Hét moment om naar buiten te gaan en in beweging te komen.

eindelijkmooiweer

Samen buiten bewegen is gezellig en ook nog goed voor de gezondheid. Zeker voor ouderen is de noodzaak van regelmatig bewegen erg groot. Hierdoor voelt u zich fitter, de spierkracht en het evenwicht verbeteren en daarmee wordt het valrisico ook kleiner.

Voor samen buiten bewegen kunt u terecht bij Bakker & De Vos. Bijvoorbeeld in de Beweegtuingroepen op de maandag- en de donderdagochtend van 10 – 10.45 uur onder leiding van Inge Brouwer. Een klein uurtje samen bewegen in het mooie parkje aan de Vaartsche Hoek. Naast het gebruik van de apparaten in de tuin wordt er ook aandacht besteed aan het lopen en het evenwicht.

Voor het lopen kunt u ook terecht op de woensdagochtend in de wandelgroepen voor Senioren van 10.30 tot 11.30 uur onder leiding van de ervaren fysiotherapeuten Barrie Boonstra en Marjolein van Beek. Er is een groepje voor de ervaren wandelaar maar ook een groep voor mensen die wat minder goed ter been zijn. Zelfs wandelen achter een rollator of met andere hulpmiddelen is geen probleem. Belangrijkste van de hele training is gezellig bewegen in de buitenlucht en het kopje koffie toe.

Op donderdagavond kunt u terecht als u gericht wilt trainen voor het wandelen. De Sportief Wandelen groep traint van 19.45 – 20.45 uur onder leiding van Barrie Boonstra en Mirjam van der Knaap. Sportief Wandelen is een echte wandeltraining die erop gericht is om uiteindelijk met minder moeite zelf te kunnen wandelen of deel te kunnen nemen aan allerlei georganiseerde wandeltochten. In de groep wordt getraind op een niveau dat aangepast is aan het individu.

Meer weten over alle sportieve mogelijkheden bij Bakker & De Vos? Kijk op www.bakkerendevos.nl. Aanmelden? Kom langs of bel 0172-575261. Mailen mag ook naar info@bakkerendevos.nl