Enthousiaste hulpverleners

Nieuwkoop – In de gemeente Nieuwkoop zijn veel mensen die hun handen uit de mouwen willen steken voor een veilige omgeving.

Harveilig wonen - kick off - De Rank2

Tijdens de startbijeenkomst over burgerhulpverlening op dinsdagavond 14 maart in de Rank was er belangstelling vanuit de hele gemeente.

Na opening van de avond door wethouder Annette Pietersen gaf Anthon Wolf van Hartveilig Wonen een boeiende uitleg over deze bijzondere vorm van burenhulp. HartVeilig Wonen werft vrijwilligers die snel ter plaatse kunnen zijn bij een reanimatie en helpt mee een dekkend netwerk van AED’s in buitenkasten te realiseren. Een goed initiatief, zodat reanimatie overal in Nederland binnen 6 minuten kan plaatsvinden en de kans op overleven voor een slachtoffer wordt vergroot.

HartVeilig Wonen, gemeente en vrijwilligers richten nu samen een werkgroep op. Het doel van de werkgroep is het werven van vrijwilligers die wonen en/of werken in de gemeente Nieuwkoop en zorgen voor AED’s die dag en nacht beschikbaar zijn in buitenkasten.

Wilt u ook vrijwilliger worden of deelnemen aan de werkgroep? Of bezit u een AED die u beschikbaar wilt stellen voor plaatsing in een buitenkast? Neem dan contact op met Hartveilig Wonen via info@hartveiligwonen.nl. Bij plaatsing van uw AED in een buitenkast zijn de onderhoudskosten uiteraard voor rekening van de gemeente. Meer informatie over Hartveilig Wonen vindt u op www.hartveiligwonen.nl.

Tekst en foto: Gem Nieuwkoop