Hakken en zagen met IVN

Nieuwkoop – Vrijwilligers van IVN en belangstellenden gaan zaterdag 4 maart wilgen knotten en hakhout zagen bij Clazing in Zevenhoven.

Een klus die al eerder op de agenda stond, maar door sneeuw, gladde wegen en een te gladde werkplek uittgesteld werd. In de Dorpsstraat onderaan de dijk staan essen die afgezet mogen worden. Alle wilgen mogen geknot worden en een aantal bomen tussen de knotten weggezaagd. De knotwilgen staan aan de voet van de dijk van de Zevenhovense droogmakerij en hebben het daar prima naar hun zin, ze groeien als kool. Door tijdig te knotten is het werk gemakkelijker te doen en de kans minder groot dat er takken uit waaien.
Bij de boerderij op het Laantje is ook nog het nodige te zagen, de ploeg zal dus gesplitst moeten worden. Om het Laantje berijdbaar & bereikbaar te houden zal er regelmatig gezaagd moeten worden. Op een aantal plaatsen is het voldoende om de overhangende takken weg te halen maar dat is niet overal voldoende.

Zaterdag 4 maart. Verzamelen bij Clazing ’t Laantje 2 in Zevenhoven. Dus niet in de Dorpsstraat! Na de koffie wordt de groep verdeeld over de werklocaties.