Inschrijven voor zomerondernemer

Regio – Ambitieuze dromen worden werkelijkheid met ZomerOndernemer

ZomerOndernemer 2012 Menno haalde klant binnen dankzij ZomerOndernemer.

ZomerOndernemer 2012 Menno haalde klant binnen dankzij ZomerOndernemer.

Dromen van een eigen bedrijf is één ding, maar ook daadwerkelijk starten is vaak een hele stap. Het project ZomerOndernemer helpt jongeren die droom te realiseren. Bijgestaan door professionele coaches en ondernemers maken jongeren kennis met ondernemerschap in de zes weken van de zomervakantie. De inschrijving is geopend.

ZomerOndernemer is een project voor jongeren tussen de 15 en 22 jaar waarbij zij vaardigheden en inzichten ontwikkelen om een eigen bedrijf te starten. De jongeren krijgen een driedaagse training, een startkapitaal, workshops bij lokale ondernemers en begeleiding van coaches, zakenvrienden en de Rabobank.

In 2012 deed Menno van Jarwaarde mee. Inmiddels is hij trotse eigenaar van Menjar, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het bouwen van websites, webapplicaties en webdesign. “ZomerOndernemer was een praktische aanvulling op de studie Communication & MultiMediaDesign die ik volgde aan de Universiteit van Den Haag,’’ vertelt hij. “Het bouwen van websites en het ontwerpen daarvan paste mij zo goed dat ik daar graag mijn werk van wilde maken.”

Tijdens ZomerOndernemer leerde Menno over inschrijving bij de Kamer van Koophandel, de belastingdienst en het bijhouden van de administratie. Ook haalde hij zijn eerste klant binnen: Sander Goethals liet Menno zijn website bouwen, Coachgezocht.nu “Het werken met jonge ondernemers biedt de ideale kans om samen te leren,” stelt Sander Goethals. “In het bouwen van een website had ik nog geen ervaring, terwijl Menno online is opgegroeid. Het was leuk om met hem samen te werken, we hebben een mooi eindresultaat bereikt en bovendien was het voor mij als startende ondernemer fijn dat de kosten lager uitvielen dan bij een gerenommeerde webbouwer terwijl Menno een vergelijkbaar resultaat geleverd heeft. Ik zie ZomerOndernemer beslist als een win-win-situatie.”

Inmiddels heeft Menno prachtige projecten op zijn naam staan. “ZomerOndernemer heeft me een goede basis gegeven voor mijn bedrijf,’’ vervolgt hij. “Het was leuk om met een groep enthousiaste mensen te sparren over problemen waar je als ondernemer mee te maken krijgt. Ik kijk er heel positief op terug.”

Meer informatie en aanmelden
Jongeren die ook plannen hebben voor het starten van een eigen bedrijf, kunnen zich tot 1 juli aanmelden via de website www.zomerondernemer.nl.
De belangrijkste criteria zijn motivatie en het hebben van een globaal plan. Na inschrijving volgt een uitnodiging voor een kort intakegesprek.