Is de Raad paraat voor het nieuw…

De weermannen en -vrouwen geven het al een tijdje aan, het klimaat is veranderd. Een daar moeten we ons maar op instellen. Raar maar waar bleek deze week maar weer.

aapje

De regenval is heftig en soms erg regionaal tot aan lokaal aan toe. We hebben het deze week kunnen zien, veel overlast in Brabant en Limburg, terwijl het twee dagen later stralend weer is. Maar het zal Raarmeer eens treffen. Wat zegt dan ons lokale rampenplan? Zoek hoger gelegen plekken op, maar dat geeft stremming op die paar dijkjes die we in Raarmeer hebben.
Of een boer heeft er alvast zijn dure tractor gezet, of er staan vrachtwagens, kunnen we er dan nog langs?
Heeft Raarmeer een waterkaart met dijk- en straathoogten, zijn er genoeg waterbergingen? Kan de telefoon centrale van de Brandweer  het berichten verkeer nog aan, blijft  internet in de lucht? Waar halen we dan snel die rubberboten vandaan?  Wat te doen met een plat dak dat recent is volgelegd met zonnepanelen.

Hebben Raad en eventueel dorpsraden wel zicht op een goed en actueel rampenplan voor klimaat problemen?
Kunnen we vloedplanken plaatsen per straat, hoe sluiten we de straatputten en kolken af zodat we niet via het buizenstelsel onderlopen, maar hoe pomp je dan je kelder leeg?

Kom op Raad van Raarmeer stel uw vragen aan het College B&W en laat u voorlichten en overtuigen.

Aapje klimt maar alvast in zijn boom en ziet wel hoe de evacuatie verloopt.

Aapje