Koekenbakkers nekken TAVV

Ter Aar – Het had allemaal zo mooi moeten worden, het affiche van het nacompetitie duel was het in ieder geval wel: TAVV – Roda’46. Wat liep het anders, scheids- én grensrechters, alle drie neutraal notabene drukten helaas een (te grote) stempel op het duel: 1-4.

TAVV Logo klein

TAVV opende prima, het leverde de ploeg twee mogelijkheden maar geen doelpunten op. Roda ’46 kreeg daarna meer vat op het spel en kreeg controle in de wedstrijd. Na twintig minuten kreeg men een wel heel gemakkelijk gegeven vrije trap op rand zestien, men pakte het cadeautje zeer fraai uit: 0-1.

TAVV bleek niet aangeslagen, sterker nog, na amper dertig seconden sloeg het via Sebastiaan van der Voorn alweer keihard terug: 1-1. Nu was Roda’46 het heel even kwijt, kwam TAVV zelfs aan de leiding, maar werd de goal, wel dan niet terecht, wegens buitenspel afgekeurd.

Dat bracht al enige commotie teweeg, de gemoederen liepen echter steeds hoger op. Stefan Rijsdam leek op weg naar een goal, de Roda ’46 doelman voorkwam dat men een handsbal buiten de zestien, voor iedereen waarneembaar, behalve voor de leidsman en zijn kompaan langs de lijn. Aan de andere kant leek een aanval van Roda’46 te stranden vanwege buitenspel, daar werd ook voor gevlagd, de referee keurde in eerste instantie de goal goed, maar ging op advies van de aanvoerder van TAVV toch zijn grensrechter raadplegen. De beste man wilde plots van geen vlagsignaal weten: 1-2. Voor menig toeschouwer om gek van te worden.

Direct na de thee leek TAVV alweer langszij de komen, de lob van Stefan Rijsdam was fraai, de redding van de Roda ’46 goalie dito eender. Direct na die bijna zekere gelijkmaker deelde Roda ’46 een mokerslag uit: 1-3. Na die treffer was TAVV het spoor een tijd bijster en mocht het van geluk spreken dat haar tegenstrever in die fase slechts één keer doel trof: 1-4.

Een kwartier voor tijd rechtte TAVV nog een keer haar rug en leek het alsnog met een redelijk draagbare nederlaag van het veld te kunnen stappen. Een overtreding van een Roda verdediger leverde in blessuretijd en net buiten de zestien, een vrije trap voor TAVV op. In eerste instantie werd de pegel gestopt door de Roda goalie, in de rebound was het raak. Maar ook deze goal kon in de ogen van de arbiter geen genade vinden en zo bleef het bij 1-4.

Het leverde de ”neutrale” grensrechter na die afgekeurde goal een storm van kritiek op, die daarna de scheidsrechter opdracht gaf om iemand uit de TAVV dug out te verwijderen. Op de vraag “wie dan” antwoorde hij doodleuk: “maakt niet uit, er moet iemand weg!” Die letterlijke tekst bracht de referee over aan coach Niels Slottje, die zijn verantwoording pakte en zelf maar vertrok.

Slottje: “Ontzettend triest dat het na zo’n wedstrijd alleen maar over de scheids- en grensrechters gaat. Ongelooflijk dat in een nacompetitie wedstrijd voor een plaats in de eerste klasse mensen een duel moeten fluiten met het niveau 5e klasse onderbond. Dat doet niets af aan de prestatie van Roda’46. Die formatie was ons duidelijk de baas op het gebied van handelingssnelheid, slimheid en spelinzicht. Een compliment aan onze tegenstander en mijn jongens die zich voorbeeldig bleven gedragen. Maar de nare bijsmaak blijft!”

De return, volgende week in Leusden, gaat daarmee vermoedelijk een formaliteit worden. Jammer dat drie mensen een ogenschijnlijk mooie (sportieve) middag voor teams, staf en honderden toeschouwers kunnen verpesten. Het zij zo!

Auteur: Adrie van Lith