Nieuw pand Rabobank opgeleverd

Het opgeleverde gebouw is onmiskenbaar een landmark aan de snelweg A4 en een poort naar de gemeente Kaag en Braassem.

Nieuw pand Rabobank opgeleverd Architectenweb.nl
Van binnen

In het ontwerp voor de Rabobank Groene Hart Noord is sterk de nadruk gelegd op een combinatie van het concept locatie,duurzaamheid en flexibiliteit

Het kantoorgedeelte is snelweg (A4) gericht en de publieke functies zijn dorpsgericht.
De kantoren zijn georganiseerd rond een centraal atrium dat flexibel indeelbaar is, en informele/spontane contacten tussen de verschillende gebruikers mogelijk maakt. De open centrale ruimte op de publieke verdiepingen fungeert tevens als lounge ,ontvangst en ontmoetingsruimte.

De bank is voorzien van een 2e huid van aluminium profielen in de vorm van een netkous die oriëntatiegericht zoninstraling filtert .Hierbij zijn de oost- en westgevel meer gesloten en de noordgevel open om maximaal te profiteren van diffuus licht.

Om het door de bank gewenste duurzaamheidniveau te halen wordt er o.a. gebruik gemaakt van het al eerder genoemde scherm dat samen met de luifelwerking van het glazenwasserbalkon en de verhouding open/dicht van de binnengevel de zoninstraling tegengaat.
Energie wordt opgewekt d.m.v. warmte- en koudeopslag in de bodem gecombineerd met warmtepompen. P.V.cellen worden geplaatst op het hoge dak en als zonwering op de rechthoekige onderbouw.
In het kader van materiaalgebruik zijn de toegepaste betonvloeren zgn. Bubbledeck vloeren en bestaan de aluminiumpuien en de aluminium schil voor 95% uit gerecycled aluminium.

 

Dit artikel is toegevoegd op Wednesday 15 August 2012 om 00.01. (Artikel bron: Architectenweb.nl ) (Foto bron: Architectenweb.nl )

Ga naar boven