Nieuwkoop promoveert naar 2e klasse

De Lier – Nieuwkoop heeft een fraai seizoen afgesloten met promotie naar de tweede klasse, na de 2-1 thuiszege op LYRA, werd afgelopen zaterdag in De Lier ook het uitduel gewonnen: 2-4.

nieuwkoopfraaiingedeeld

In de reguliere competitie begon men niet al te sterk, maar langzaam maar zeker kwam de ploeg op stoom en eindigde het op de tweede plaats achter het Leidse Lugdunum. Het leverde de Nieuwkopers een nacompetitie ticket op.

In de eerste tweeluik van die nacompetitie trof men Verburch uit Poeldijk. In de uitwedstrijd bleek Verburch te sterk en won het met 2-1. De return in Nieuwkoop werd een thriller, in blessuretijd poetste men de achterstand helemaal weg en voorkwam het daarmee een verlenging: 4-2.

In de daaropvolgende tweeluik trof men vorige week in Nieuwkoop tweede klasser LYRA, in een uiterst levendig duel, zegevierde de oranje-brigade met 2-1. Vanmiddag was een puntendeling in De Lier voldoende, men won echter met 2-4 en daarmee was promotie een feit!

De eerste helft leek er geen vuiltje aan de lucht, weliswaar had LYRA de eerste tien minuten een veldoverwicht, echt grote kansen leverde dat echter niet op. Langzaam maar zeker kreeg Nieuwkoop grip op het duel en halverwege de eerste helft sloeg men genadeloos toe. Roland Kooijman was attent bij een slippertje van een verdediger en bood Sander van den Helder een niet te missen kans: 0-1.

Die klap kwam hard aan bij de tegenstander, Nieuwkoop leek dan ook met die veilige marge te  gaan rusten. Zeker toen de referee een overtreding op Jeffrey Pieterse niet met een elfmetertrap wenste te honoreren. Een minuut lag hij alsnog de bal op de stip na een overtreding op Boy Vork, Jeffrey Pieterse bleef koel: 0-2.

De strijd leek dan ook beslist, maar negen minuten na de thee stond het “zomaar”  2-2. Nu ging het er om spannen of Nieuwkoop het hoofd koel kon houden, het verschil was immers teruggebracht naar één schamele goal. In die fase hield Rodney van Beek zijn ploeg met een paar knappe reddingen op de been. 

Nieuwkoop herstelde zich wonderbaarlijk snel en Roland Kooijman verschafte zijn ploeg met een fraaie goal ineens heel veel lucht: 2-3. Die klap kwam de formatie uit De  Lier niet meer te boven en men gooide de handdoek na die goal in de ring. Drie minuten voor tijd moest men zelfs nog een keer aan de noodrem trekken, Boy Vork was daarvan het slachtoffer. De elfmetertrap werd uiteraard door Jeffrey Pieterse verzilverd: 2-4.

Daarna barstte het feest los en vertrok de bus een slordige anderhalf uur later dan gepland. In Café ’t Woutje werd er daarna weer verder gefeest. Na het afscheid van de zondagcompetitie moest de ploeg drie jaar geleden een stap terug doen naar de vierde klasse.

Men heeft het verloren terrein snel herwonnen. Met een jonge selectie van dik twintig man heeft coach Koos van Zoest wel degelijk mogelijkheden om zich in de tweede klasse te handhaven. Vooralsnog gaat men eerst genieten van deze prachtige prestatie, volgt een welverdiende vakantie en dan wacht een nieuwe uitdaging.

Auteur: Adrie van Lith