Rugpijn? Manuele therapie en training!

Nieuwkoop – Rugpijn is een veel voorkomende klacht; een groot deel van de mensen krijgt er mee te maken. Er is steeds meer bewijs dat een actieve aanpak van dit probleem de beste resultaten geeft.

rugpijnmanueletherapieentraining

Er zijn vele oorzaken voor lage rugklachten op te noemen: uiteraard zwaar lichamelijk werk in ongunstige, vaak gebogen, houdingen. Maar ook zittend werk, weinig lichaamsbeweging of een verkeerde manier van omgaan met de rugklachten. Minder bekend zijn de stress gerelateerde oorzaken; spanning heeft invloed op de manier waarop de spieren werken en het gevolg daarvan is dat er eerder een verkeerde beweging gemaakt wordt waarbij het “in de rug schiet”.

Vaak gaan rugklachten vanzelf weer over; ongeveer 80% van de rugklachten verdwijnt weer in enkele weken. In die periode is het verstandig om zoveel mogelijk in beweging te blijven. Gaat de klacht niet over of komt het na een aantal weken weer terug dan is het zinvol om hulp in te roepen van de fysiotherapeut of manueel therapeut.

De behandeling bestaat meestal uit een relatief korte periode waarin de rug weer soepeler gemaakt wordt via manuele therapie en oefeningen. Vervolgens moeten de spieren hun werk weer op een “normale” manier gaan doen om te voorkomen dat het opnieuw misgaat. Hiervoor zijn speciale stabiliserende oefeningen het meest zinvol evenals kracht- en conditie training. Om klachten in de toekomst te voorkomen of te beperken is het zinvol om daarna iets aan training te blijven doen.

Behandeling en training; natuurlijk bij uw fysiotherapeut Bakker & De Vos, Centrum voor bewegen en gezondheid, Vijverhof 1 in Nieuwkoop. Voor meer informatie of een afspraak belt u 0172-575261 of kijk op www.bakkerendevos.nl. Mailen kan ook naar info@bakkerendevos.nl