Succesvolle Zorgmarkt

Langeraar – In gebouw Parola werd zaterdag 11 februari een Zorgmarkt gehouden.

Uit eigen ervaring hebben werkgroepleden van de dorpsvereniging Rondom de Plassen, de dorpsvereniging voor Langeraar en Papenveer, gemerkt hoe moeilijk het is om de zorg in te regelen voor dierbaren. Uw dierbaren blijven langer op zichzelf wonen. Maar ook uw dierbaren worden op enig moment geconfronteerd met de eigen beperkingen. Vaak ziet de omgeving dit eerder dan de ouderen zelf. De gezondheid van de dierbaren gaat vaak langzaam achteruit. Toch komt de zorgvraag erg plotseling.
In de participatiemaatschappij waarin wij tegenwoordig leven is het zorgen voor elkaar hard nodig. Mooi gezegd maar waar moet u beginnen? Bij welke instantie moet u eigenlijk zijn? Welke regelingen zijn er eigenlijk? Veel mensen zijn bekend met termen als de wet Langdurige zorg (WLZ) en de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO). Ook Zorgverzekeringwet persoonsgebonden budget (ZWV-PGB) klinkt vaak bekend.
Maar waar kunt u in uw situatie nu een beroep op doen? Wij kunnen het u niet vertellen! Daarom organiseerde de dorpsvereniging Rondom de Plassen de zorgmarkt waar de Zorgverzekering en de Gemeente aanwezig waren om u hierover te informeren. Onder andere ook Wijdezorg, Activite, TOM, KBO en Rabobank waren present om de bezoekers te informeren.

Er was gezorgd voor koffie en thee, muzikaal entertainment (accordeon) en er was vooral genoeg tijd voor een informatief gesprek.