Veilig Vallen………en weer opstaan

Nieuwkoop – Als vervolg op de valpreventiecursus “Veilig in Balans” organiseert Bakker & De Vos de nieuwe cursus “Veilig vallen” waarin met name praktische valtraining aan de orde komt.

valtraining 6

Vallen is, zoals bekend, een veel voorkomend probleem onder ouderen. Dit vallen zorgt soms voor nare blessures zoals botbreuken en daarnaast zorgt het (bijna) vallen voor toenemende angst en onzekerheid. Mensen durven steeds minder, worden minder mobiel en dat geeft weer een afname van de lichamelijke fitheid, angst om erop uit te gaan en soms zelfs volledige inactiviteit.

In de valpreventiecursus “Veilig in Balans” is duidelijk geworden dat er veel gedaan kan worden om vallen te voorkomen. In de cursus “Veilig Vallen” gaat het nog een stapje verder. In de cursus leert u om met minder risico’s op blessures te vallen. Via praktische oefeningen in een veilige situatie laten fysiotherapeute Femke Cooper en judo docent Henk Graafland u ervaren op welke manier u de kans op nare blessures kunt verminderen door de juiste valtechnieken toe te passen.

De cursus wordt gegeven in sporthal de Steupel op de donderdagmiddag van 14 – 15 uur en de volgende data: 1, 8, 15 en 22 juni. Op 14 september volgt er dan nog een terugkomdag waarin het geleerde nogmaals wordt geoefend en waarin eventuele problemen ook aan de orde kunnen komen.

Opgeven voor de cursus kan bij Bakker & De Vos, Centrum voor bewegen en gezondheid, Vijverhof 1 in Nieuwkoop. Tel: 0172-575261 of stuur een mail naar info@bakkerendevos.nl Even langs lopen in de praktijk kan natuurlijk ook. Sta op, en doe mee!