Wie ligt er wakker van?

Het EK-voetbal gaat van start. De Hollandse leeuw schittert door afwezigheid.

bles

De interesse voor het voetbal is op een dieptepunt. Geen Oranje fan te bekennen. Geen acties bij de supermarkten. Nu maar hopen dat de zon volop blijft schijnen. Dan hebben jullie tenminste nog één goede reden om het gerstenat te laten stromen.

Ook in Raarmeer ligt men niet wakker. De raadslieden buigen zich over de financiële cijfertjes. Het gaat direct over jullie portemonnee. Toch blijven de tribunes leeg op een enkele ondernemer na.

Immers hij vindt dat nu eindelijk Raarmeer de belasting voor ondernemers moet verlagen.
Raar is dit streven. Juist de ondernemer moet snappen dat het bij het functioneren van de economie gaat om het rondpompen van geld. Is het niet linksom dan is het wel rechtsom.

Meer belasting betalen door de ondernemer betekent immers minder belasting betalen voor de gewone inwoner. Met als gevolg dat de inwoner meer geld overhoudt om boodschappen te doen, wat weer meer omzet voor de ondernemer betekent. Volgens mij draait het daar om.

Verlagen van de belasting voor de ondernemer betekent voor Raarmeer dat zij de rekening van de inwoner zullen verhogen. Minder geld in de portemonnee. En dus minder omzet voor de ondernemer.

Ik begrijp niet dat die ondernemer dit niet snapt.

Toch hoop ik Good Old Bles dat die ondernemer zijn zin krijg. Want mijn stal staat ook te boek als een niet-woning. Dus ook minder belasting voor

Good Old Bles