Zeilers WSVL reiken Jan Stam Trofee uit

Langeraar – Prachtig zeilweer op de tweede paasdag voor de openingswedstrijden van de Watersportvereniging Langeraar. Ook was er de uitreiking van de Jan Stam Trofee.

8e eerste zeilweekend 17 april (108)

Na een korte opening door de voorzitter hadden de deelnemers er weer veel zin in. Zon, wind en lekker weer het water op. Er werd door 8 boten gestart, 16m2 en lasers. Door de noord oostelijke wind met forse windvlagen was iedereen weer snel gewend aan z’n boot, waarbij door de luwte aan de Langeraarse kant van de plas ook nog eens winddraaiingen het er het niet al te gemakkelijk op maakte. Helaas werd een forse windvlaag iets te veel voor de mast van Albert Meyer. Hij zag zijn mast zelfs breken.

Bij de tweede wedstrijd waaide het nog wat harder waardoor de wedstrijd commissie het dragen van een zwemvest verplichte. Wederom schitterend zeilen met alle boten regelmatig planerend op de ruime rakken.

Na de wedstrijden werd er door het nieuwe bestuur uitgebreid stilgestaan bij de aftredende bestuursleden. Hans Koeleman en Miriam Morelisse ontvingen een mooie op hout afgedrukte actiefoto van hun boot. Speciale aandacht ging uit naar Jan Stam, die gedurende 36 jaar zorgvuldig de financiën van de vereniging heeft bijgehouden. Naast ook een prachtige afbeelding van zijn boot werd er door de vereniging de “Jan Stam Trofee” als wisselbeker beschikbaar gesteld, die door de dames van de vereniging aan Jan werd uitgereikt. Kortom, een prachtig en gezellig begin van het zeilseizoen.

Uitslag 1e wedstrijd

1. Rob en Miriam Morelisse

2. Wim en Agatha van Kints

3. Hans Koeleman en Paul van Herp

4. Flip Beekman en Peter Koeleman

5. Jasper Koeleman

6. Joost van Leeuwen

7. Gerard v.d. Hoorn en Rudy v.d. Pijl

8. Albert Meyer

Uitslag 2e wedstrijd

1. Wim en Agatha van Kints

2. Rob en Miriam Morelisse

3. Flip Beekman en Peter Koeleman

4. Hans Koeleman en Paul van Herp

5. Joost van Leeuwen

6. Gerard v.d. Hoorn en Rudy v.d. Pijl

7. Jasper Koeleman

8. Albert Meyer