Zomer nog niet voorbij

Regio – De zomervakantie  is hier voorbij, maar de zomer nog niet. Juist deze dagen is het heerlijk en rustig weer.

zonnig

Vandaag (vrijdag) wordt een droge en overwegend zonnige dag. In het zuiden verschijnt geleidelijk wat hoge bewolking en ook ontstaan in de middag enkele stapelwolken. Er staat weinig wind en de maximumtemperatuur komt uit op 21 graden op de Wadden, 23 graden in de Randstad en plaatselijk 25 graden in Noord-Brabant en Limburg. De combinatie van zon, weinig wind en prima temperaturen maakt het heerlijk zomerweer.

In de nacht naar zaterdag kan in het zuid(oost)en van het land een enkele bui voorkomen. Verder is het wisselend bewolkt bij minima van 13 graden in Noordoost-Nederland en 15-17 graden in het zuiden en westen.

Ook zaterdag is het behoorlijk warm met maxima van 22 graden in het noordwesten tot 26 in Limburg. Het weerbeeld bestaat uit zon en stapelwolken. De wind is aanvankelijk zwak en draait gedurende de dag van zuidoost naar westelijke richtingen. Zaterdagmiddag waait het aan zee matig. In de loop van de middag neemt in het noorden de bewolking wat toe en is kans op een beetje regen. In de avond is ook in het oosten kans op wat regen of een bui.

Zondag lijkt het weer sterk op dat van donderdag. Er is een mix van zon en stapelwolken en het blijft op veel plekken droog. In de oostelijke helft van het land is kans op een lokaal buitje. Hierbij staat een zwakke tot matige westenwind en de middagtemperatuur komt uit tussen 20 graden in het noordwesten en 23-24 graden in het oosten en zuidoosten.

De eerste dagen van volgende week houden we nog overwegend droog zomerweer met vrij veel zon en maxima van 20-24 graden. Vanaf woensdag wordt het weerbeeld waarschijnlijk meer buiig en komt de maximumtemperatuur met 18-21 graden wat lager uit. Hiermee ligt de middagtemperatuur rond of net onder de normale waarden voor de tijd van het jaar.

Bron: weeronline