Ter Aarse kunstweek in juli

Ter Aar – Voor het eerst in de geschiedenis van Ter Aar wordt er door !Triggr, in samenwerking met veel winkeliers en bedrijven in Ter Aar een volledige Kunstweek georganiseerd. Burgemeester Buijserd van de gemeente Nieuwkoop opent de Kunstweek om 12.00 feestelijk met champagne aan de Vosholstraat 1 in Ter Aar.

triggr

Wat is er allemaal te doen?

Exposities
Van 1 tot en met 6 juli kun je op 23 verschillende plaatsen in Ter Aar kunst bekijken. Het gebied loopt vanaf de apotheek van Ter Aar, langs !Triggr, langs het water tussen !Triggr en het museum van Ter Aar, langs de Vlinder naar de Essenlaan, naar de Hema en de Primera, over het Lindenplein, langs de Brugspin en de Hubo naar de bibliotheek. Er hangt in iedere etalage kunst. Soms staat er in de winkel, of in het bedrijf ook nog kunst tentoongesteld. Bij !Triggr aan de Vosholstraat 1 en aan de Aardamseweg 73 is er veel kunst te zien.

Schilderijen, stofkunst, bronzen beelden, speksteenbeelden, foto’s, Dikke Dames schilderijen, grote schapen-aquarellen worden geëxposeerd.

Eén van de exposanten is een statushouder die haar werken verkoopt voor het goede doel, een andere exposant is een pentekenaar, de volgende is een school die meedoet in het kader van een Parkexpressie-project en ga zo maar door.

Kunstzinnige workshops
Er worden (in ieder geval op zaterdag 1 juli) door minstens 5 partijen op 5 verschillende plaatsen kunstzinnige workshops aangeboden. Zo kan je meedoen met een workshop: graffiti spuiten (!Triggr 3 sessies), verschillende workshops op het Lindenplein (hout branden, schilderen en bloemschikken) en zijn er Brugspin workshops, kun je bij Valentine juweliers met zilver aan de slag en kan je bij de bibliotheek meedoen aan een heuse kalligrafieworkshop. Let even goed op voor welke workshops je je vantevoren moet aanmelden.

Lezing van fotograaf Monique Velzeboer
Gratis lezing van de fotograaf en ex-topsporter Monique Velzenboer aan de Aardamseweg 73 in Ter Aar om 12.30.

Informatie over de Kunstweek en de workshops kun je vinden op: http://www.triggr.nu/kunstweek2017