Nicolaas Boys pakt 1e periodetitel

Roelofarendsveen – Het was zeker geen gemakkelijke opgave, maar Nicolaas Boys flikte het wel, namelijk winnen bij WVC: 1-3. Daarmee sleepten de Nieuwveners de eerste periodetitel in de wacht.

Nicolaas Boys deelde met Altior de eerste plaats in de eerste periode, men had echter nog het duel tegen WVC in te halen. Het doelsaldo van de formatie uit Langeraar was beter dus moesten de Nieuwveners minimaal gelijkspelen om het felbegeerde ticket binnen te halen.

De start was spectaculair, na zeven minuten liet Sjors Klein namens WVC heel Nieuwveen schrikken: 1-0. De reactie van Nicolaas Boys liet niet lang op zich wachten, Jimmie Janmaat vond met een afgemeten voorzet Menno Moerdijk, die het speeltuig schitterend binnen kopte: 1-1. Het gaf de Nieuwveners het broodnodige zelfvertrouwen en dat vertaalde zich al heel snel in doelpunten uit.

Na een slordige 25 minuten kreeg men een vrije trap toegewezen, Matthijs Egberts schoot het speeltuig ineens achter de verbouwereerde WVC goalie: 1-2. Nicolaas Boys hield de druk op de ketel en dat werd WVC teveel. Een vrije trap belandde bij Menno Moerdijk en de spits kopte wederom raak: 1-3. Een heerlijke stand om aan de thee te beginnen.

De tweede helft leek het voor Nicolaas Boys “kat in het bakkie” te worden, maar WVC wilde daar helemaal niets van weten en toen WVC aanvoerder Roy Weenings de aansluitingstreffer maakte, was de spanning weer helemaal terug: 2-3. Dat duurde een dik kwartier want toen maakte Fabios dos Santos aan alle onzekerheid een einde door een voorzet van Jimmie Janmaat op juiste waarde in te schatten: 2-4.

Auteur: Adrie van Lith
Foto bron: Kees verhaar