A4 richting Den Haag dit weekend dicht

Regio – De A4 tussen knooppunt Burgerveen en Leiden worden gedurende drie weekenden afgesloten voor verkeer richting Den Haag omdat Rijkswaterstaat het asfalt gaat vervangen voor tweelaags soab. Om het woon-werkverkeer te ontzien, zijn de werkzaamheden verdeeld over nog 2 weekenden.

Vrijdag 13 oktober 21.00 uur tot maandag 16 oktober 2017 05.00 uur

De snelste route vanuit Amsterdam naar Den Haag en Rotterdam is via de A2 en A12. We adviseren met klem om de A44 te vermijden. Daar verwachten we namelijk forse verkeershinder doordat de capaciteit van de A44 onvoldoende is om al het extra verkeer van de A4 aan te kunnen. Alleen het lokale verkeer en het verkeer richting Leiden wordt omgeleid via de A44. Houd bij alle omleidingsroutes rekening met een extra reistijd tot 60 minuten. Rijkswaterstaat adviseert om, wanneer het in deze 3 weekenden niet noodzakelijk is om met de auto te reizen, te kiezen voor alternatief vervoer.

Kijk voor een overzichtskaart van de lokale omleidingen op de website van Rijkswaterstaat: https://www.rijkswaterstaat.nl/wegen/projectenoverzicht/a4-aanleggen-tweelaags-zoab-van-roelofarendsveen-tot-hoogmade/hinder-en-maatregelen/index.aspx