Aantreffen zwaar vuurwerk

Woerdense Verlaat – De politie heeft vrijdag een behoorlijke partij zwaar vuurwerk in beslag genomen.

vuurwerk (Foto: politie K & B)

Agenten van politie Kaag en Braassem controleerden vrijdagavond 16 december 2016 in Woerdense Verlaat twee mannen in een brommobiel. In de brommobiel zaten een 19-jarige man uit Woerdense Verlaat en een 17-jarige man uit Noorden. In de brommobiel werd door de agenten een flinke hoeveelheid zwaar vuurwerk aangetroffen. Beide mannen zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau en zullen zaterdag door de recherche gehoord worden.

Het gevaar van vuurwerk
Het vervoer van het vuurwerk over de weg en de opslag ervan in woningen creëert bovendien grote veiligheidsrisico’s voor anderen. Illegaal vuurwerk is nog steeds een groot veiligheidsprobleem. Illegaal vuurwerk is, in handen van particulieren, levensgevaarlijk en heeft vaker geleid tot ernstige brandschade en vele ongelukken met slachtoffers die ledematen zijn verloren en oog- of gehoorschade hebben opgelopen, waaronder jonge kinderen.

Hoe doe ik een melding van illegaal vuurwerk?
Illegaal vuurwerk levert gevaar op voor u en uw omgeving. Weet of vermoedt u dat er ergens illegaal vuurwerk is opgeslagen of wordt verhandeld? Meld dit bij de politie via telefoonnummer 0900 – 88 44 of via het online meldformulier. Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.