Aapje blijft bij zwart

Nog eenmaal een bijdrage aan de Pieten discussie.

Aapje en de niet stemmers

Aapje heeft (via Elsevier) research gedaan en kwam uit op Orthodoxe kunst uit de 13 en 14 eeuw in de Baltische Staten. Daar staat echt Sinterklaas op schilderijen met zwarte knechten. En het verhaal was toen ook dat dit een kindervriend was.  Dus 3 eeuwen voor de slavernij.  Einde discussie dat zwarte Piet uit de slavernij tijd stamt.
Laat elke schoolbestuurder de rug recht houden en 5 december vieren zoals het cultuurhistorisch verantwoord is.  Ja maar onze donkere kinderen lijden eronder zeggen de bepaalde ouders. Wat dacht u van vroeger toen de kinderen echt bang werden gemaakt voor straf van Zwarte Piet? Het dreigen met de zak en enkele reis Spanje. Toen is er ook geen Kinderombudsvrouw opgestaan om de tere zieltjes te beschermen.
Nu even ongenuanceerd, het probleem zijn de ouders met een gevoel van minderwaardig zijn. Een probleem dat niet door de witte mens wordt veroorzaakt.  Al die aanhangers van het idee dat ze als 5de generatie slaven kind nog steeds slecht af zijn raadt Aapje aan om te verhuizen naar hun landen van herkomst.
Ga met de hier opgedane scholing, werkervaring helpen om bijvoorbeeld Afrika uit het slop te trekken. Nu komen de vluchtelingen uit Afrika met risicovolle rubberbootjes hier heen om wat te kunnen mee doen in de Westerse welvaart. Kom op gestuurde 5de generatie ga je over-over achterneefjes en nichtjes helpen zelf welvarender te worden en stop met zeuren.  Kom op witte mensen laat je niet intimideren door een misplaatst schuldgevoel.
Aapje laat zijn schoorsteen pas na 5 december ragen, zodat die roetvegen Piet echt zwart binnenkomt.

Aapje