Aapje en Cheese Valley

De naam Groene Hart is volgens onderzoekers niet goed genoeg.

Aapje
Wat is een groen hart, waar ligt het en wat betekent het? Alweer een vraag over identiteit, in Raarmeer  kijken ze dan in het DNA rapport om het antwoord te vinden.

Maar Cheese Valley staat  niet in dat rapport. De keuze voor Cheese Valley geeft een duidelijker identiteit aldus de onderzoekers.

Om het plassengebied nu een valley te noemen is wat krampachtig want de omliggende heuvels ontbreken.  Maar iedereen die in dat gebied woont kan dan wel echt zeggen dat hij een “ kaaskop” is. Mooie oplossing om de inwoners die nog andere etnische achtergronden hebben in één keer te integreren.

Maar valt Raarmeer wel onder Cheese valley te positioneren, of kunnen we dat maar beter aan Gouda en Woerden overlaten? In ons gebied komen de koeien steeds minder buiten, want daar zakken ze anders toch maar weg.

In de  Meije staat ergens een kunstwerk van koeienpoten, daar is de koe zelf al verdwenen en steken alleen de poten nog omhoog.
Als wij niet onder Cheese Valley willen vallen hoe noemen we dan ons gebied? Toch maar Amsterdam lakes (plassen) , of Amsterdam meadows ( weilanden) , of Amsterdam peatery ( turfland)?  Of gewoon blijven bij Raarmeer? Niemand weet wat het is, waar het ligt en wat het betekent.

Ons eigen Utopia, ons Tomorrow land, of het kleine  en moedige “ gallische dorpje” van Asterix . De toverdrank mag best wel  van kaas , turf en augurken  getrokken zijn.

Aapje