Aapje en de lijsttrekkers

De VVD  Raarmeer heeft de jongste lijsttrekker van Nederland, wat doen de andere partijen?

Aapje
De VVD heeft Tom, 19 jaar en thuiswonend student, tot lijsttrekker benoemd. Is dit de vertaling van het beleid van Mark Rutte, vertrouwen in de toekomst? Of een parodie op TOM in de buurt?  Wat gaan de andere partijen doen?  Als ze ook een jonkie inzetten, dan krijgen we in maart een soort junioren kabinet. Komen die op voor de senioren of alleen voor de 18 plussers?  Je mag het net niet vergelijken met het college van Burgemeester en Wethouder van Madurodam, daar zijn ze 16-17 jaar.

Zetten de andere partijen “oudere”lijsttrekkers in en spelen die op de persoon door Tom levenservaring te verwijten? Of speelt Tom op de persoon door te stellen dat ze vastgeroest zitten? Wordt het een verkiezingsstrijd gebaseerd op een generatie conflict of op basis van inhoudelijk ideeën?

De partijprogramma’s zijn bijna klaar daar kunnen we straks alvast op schieten. Zou het bij Raarmeer ook kunnen dat er een onderwerp in het collegeprogramma komt dat niet in een van de partijprogramma’s stond?

Aapje moet natuurlijk een Apenstreek uithalen. Wat dacht u van een onderwerp als versneld fuseren met Alphen aan den Rijn om zo een moeilijke procedure voor de verkiezing van een nieuwe Burri te voorkomen? Of een bouwplan voor 10.000 huizen vanwege de druk van Amsterdam?  Ja. het zou zomaar kunnen gebeuren.
Die nieuwe gemeente gaat dan Alfen heten, dat gedoe met ph is niet meer nodig, een beetje poeha kan overigens geen kwaad. Maar poeha is meer dan een keurige oranje gestreepte stropdas om de nek van onze Tom.

Aapje