Aapje en de “niet stemmers”

Advocaat Plasman  gaat een nieuwe politieke partij op richten voor de niet stemmers, zo meldde hij in NPO Pauw. Als dat gaat lukken hoe zou dat in 2018 in Raarmeer uitwerken?

Aapje en korrels

Het idee is om op die wijze de niet stemmers wel aan zetels te helpen, want anders worden die zetels toch verdeeld over de andere partijen. De belofte is dat de nieuwe partij nooit maar dan ook nooit stemt.
Stel bij de verkiezingen van de gemeente raad is de opkomst 66%, dan gaat 33%  van de 21 zetels naar de partij van de niet stemmers,  Dan hebben we dus 7 mensen op zetels die nooit ergens voor of tegen stemmen en die wel 914 euro per maand als toelage ontvangen voor hun aanwezigheid.
Waarom zou je eigenlijk voor die partij met een kandidaten lijst moeten werken?  Neem als Raarmeer de regie over de bezetting, laat elk kwartaal daar iemand anders zitten bijvoorbeeld iemand met een bijstand uitkering. Een mooie manier om een extraatje te regelen. Maar hoe moet onze Buri daar nu mee omgaan?
Stel bij de rondvraag vraagt een raadslid van de nieuwe partij  een vraag aan de raadsleden in de stijl van: “Zouden wij gelet op dit en dat meer aandacht moeten besteden aan……. ? ” De Buri legt deze vraag voor aan de Raad en de leden van de nieuwe partij zeggen dan geen ja en  geen nee.  Geen ja en geen nee zeggen was vroeger een spelletje op de radio.
Volgende punt is waar gaan ze zitten aan de raadstafel? Bij elkaar zoals gebruikelijk of omdat ze toch niets zeggen, verspreidt  tussen de anderen om ze als buffer te gebruiken tussen de normale fracties. Op die manier kan elke fractie zijn best doen om die  “ Willem de zwijger”  naar zijn fractie over te halen.
Na elke raadsvergadering interviewen onze Leny, Peter, Cees en Joep deze fractie  over hun gedachten. Als die leden een keer wel uitspraken doen, dan is het kiezersbedrog.
Hoe krom gaan we het nog maken in dit land?  Eerder had Moskowicz al ideeën om in de politiek te gaan en ook Peter R de Vries. Allemaal last van hun ego´s   Pas als de bekende notarissen van Raarmeer zich gaan kandideren, gaat Aapje zich zorgen maken.
Aapje