Aapje en de Omgevingswet

De raad van Raarmeer is bezig met de Omgevingswet. Ter voorbereiding waren er werkgroepen gemaakt die afgelopen donderdag aan de Raadsleden en assistenten rapporteerden.

Aapje
De omgeving zelf is nauwelijks aan de orde geweest. Niemand had het over onze verhoudingen met de buurgemeenten en of Nieuwkoop nog wel zelfstandig was
Het ging meer over hoe we ons zelf wilde zien in 2040. Qua bevolking beleven we even groot. Dus de uitstervende grijze plaag wordt in aantal opgevangen door de grotere families van niet westerse afkomst. Niemand ging in op het gegeven, dat we dan geen sporthallen of zwembaden meer nodig hebben, dus een besparing.
Er waren ideeën voor flits verbindingen tussen Ter Aar en Nieuwkoop, maar wat hebben inwoners van de ene A kern te zoeken in een andere A kern?

Maak dan eens een keuze voor een echte A kern.  Voor de komende huizenbouw moeten we zorgen dat de inwoners elkaar kunnen zien en ontmoeten.  Dus geen gordijnen meer? Met big data analyse kan de gemeente beter weten wat er leeft onder haar inwoners, gelukkig komt er dan een einde aan die niet democratische dorpsraden.  Ja en alles maar dan ook alles moet duurzaam. Dus Raarmeer blijft duurzaam raar.

Als Raarmeer klaar is met die omgevingswet wordt het tijd voor Aapje om eens een ander plekje in de omgeving te zoeken. Vanaf gepaste afstand is Raarmeer beter te beoordelen.

Aapje