Aapje en de sportvrouwen

De sportvrouwen zorgen bij de Olympische Spelen voor de prijzen en voor zeer spannende wedstrijden. Dames hartelijk dank namens alle kijkende mannen.

De vrouwen doorbraak is niet te stoppen. Ze worden of zijn al de president van hun land,  ze zijn in de meerderheid op universiteiten. In de sport vallen ze op door hun mentaliteit en gedrevenheid er zit geen “Jurinka” tussen.

Aapje

Is er een verklaring te vinden dat vrouwen in principe betere teamsporters zijn? Ja, als een team een collectief is geworden dan hebben zij de instelling van een roedel leeuwinnen, die eindelijk buit moeten scoren voor hun welpen.

Mannen blijven toch haantjes in een groep. Dit geldt niet als mannen bij elkaar zijn en aan het bier zitten dan pas zijn ze één.

Het is trouwens de schuld van de bierfabrikant dat mannen in het algemeen slechter zijn gaan sporten. Door de commercialisering van de sport zijn sponsors erg belangrijk geworden.

Toppunt is natuurlijk het Holland Heineken Huis, daar worden de huldigen gedaan maar het is niet van de sportbond. Door dat bier en de tv-uitzendingen (inclusief bierreclame) is er een duidelijke trend over de laatste 10 jaar zichtbaar geworden.

De mannen, zappers op de bank, zijn dikker geworden, terwijl de tv´s dunner werden. Tja dat breekt een keer op.

Vrouwen zijn niet op de bank gaan hangen ze zijn nog te druk met het overnemen van rollen van de mannen.

Aapje is benieuwd hoe de vrouwen er uitzien over 10 jaar. Misschien zijn de tv´s dan weer dikker, omdat ze dan zijn gecombineerd met een bier koelkastje.

Aapje

 

Auteur: Aapje