Aapje en de storm

Dank voor alle aandacht voor mijn boomhut. Ja, het was een stevige storm maar de schade viel gelukkig mee. En dat geldt gelukkig voor heel Raarmeer.

We waren gewend aan de beelden van de tropische orkanen, die alles wat niet goed en stevig gebouwd is omver gooide. Daarbij dacht de gemiddelde Nederlander ( ja daar is hij weer) waarom bouwen ze niet een beetje beter als je in zo’n gebied woont. Nu hadden wij windkracht 11 en van woonblokken uit de jaren “60” zijn al hele daken afgewaaid. We beschermen ons wel tegen het Water maar wat doen we met de Wind. Zware wind en windstoten gaan gewoon meer voorkomen en dan zullen uitschieters naar 12 en 13 ook wel voorkomen. Houden onze oude huizen dat wel en die fabrieken en scholen met die platte daken. Wordt het tijd voor een herstelprogramma om meer windankers aan te brengen? Goed voor de werkgelegenheid en in Raarmeer met veel metaal bedrijven en smederijen moeten we die windankers zelf kunnen maken. Of moeten we de huizen en fabrieken meer stroomlijnen of van spoilers voorzien zodat de wind er geen vat op krijgt?

Mijn boomhut mag gebruikt worden als testcase, wel jammer dat dan mijn identiteit mogelijk bekend raakt. Eerst dan maar verhuizen en de oude hut laten opknappen. Wie heeft er nog een boomhut over, wel graag dicht bij ons gemeentehuis en via stille verkoop.

Aapje