Aapje en het protest

In Frankrijk is demonstreren molesteren geworden. Een geel hesje was eerst voor de veiligheid, nu is het een vermomming om te rellen.

Volgens sociologen is het een protest van de middenklasse. Hard werken en niet echt vooruitkomen, kortom te weinig perspectief.

In Raarmeer hadden we een politieke partij die droeg de naam Middenpartij. Zou je hier nu de Middenklasse partij van moeten maken met geel als vlag? Socialisten zijn van huis uit rood.

Wat is het verschil? De “rooien” hebben nog te weinig bezit en streven naar meer. De “gelen” hebben al het nodige, maar denken het kwijt te raken. Waarom liberalen dan de kleuren oranje en blauw hebben is nog niet te verklaren. Evenmin waarom de partijen gebaseerd op het geloof, de kleur groen omarmen.

Het protest in Engeland over de Brexit is groot maar ze dragen daar geen gele hesjes. In Nederland is een geel hesje nog steeds voor je veiligheid als je in het donker je hond uitlaat. Eigenlijk moet die otter ook een geel hesje aan. Daar gaat mijn 1 april grap voor 2019.

Met gele hesjes op de publieke tribune zitten tijdens de Raad mag vast niet van onze Burri. Terwijl je je daar wel eens groen en geel zit te ergeren.

Aapje