Aapje en het Vaderdag dilemma

Een mooie uitvinding van de winkeliers maar een dilemma voor een vader.

Aapje

Stel de kinderen vragen: ‘Heb je een verlanglijstje?’ Wat zeg je dan? Alles wat je opsomt moet je ook uitleggen en laten aansluiten met wie of wat je wilt zijn.

Stel je vraagt om nieuwe sokken en pantoffels, je imago is gelijk in steen gehouwen. Je vraagt om een barbecue short, maar dat past niet bij die weggooi barbecue van aluminium. Iedereen bakt in een green egg. Je vraagt om een lekker luchtje, maar voor wie en wanneer ga je die dan gebruiken? Je moet gaan uitleggen. Je zegt: ‘Koop maar een boek. ‘ Maar ja,  van welke schrijver, welk genre. Oorlogsboeken, Misdaad boeken, mindfull boeken, ik ga sporten, ik ga koken, ik ga klussen enz.  Je hoort ze denken, wat gaat vader doen?

Vader doe ff normaal!.  Kinderen geef maar een bon van Bol.com of van de VVV ( bestaat dat nog? ) Of een bon van de Kaleidoskoop, en dan wachten op een lezing van Hans Dorrestein. Droeviger kan het niet worden op Vaderdag.

Zelfs de anonieme spermadonor wordt nu achtervolgt door  spoorzoekende kinderen . Die willen niet alleen weten wie is mijn vader maar ook wat voor type is mijn vader. Juist met het aangeven welk Vaderdag cadeau je wenst,  wordt je identiteit bepaald.

Aapje haat deze dag en doet de deur niet open

(pm niet vergeten dat touwtje van Jan Terlouw uit de brievenbus terug te trekken)

Aapje