Aapje en het weer

Het mooie weer is er weer, weer terug van weggeweest. Eerst was het weer aan de koude kant voor de lente maar nu is het weer toch weer het weertje.

Aapje

En dat mooie weer komt dan door de klimaatverandering. Zittend op een terrasje zie je het probleem van het klimaat niet. Voor het zien moet je trouwens naar de Noordpool om afbrokkelend ijs te zien. Geen wonder dat Trump op de top conferentie in Sicilië het probleem niet zag. Het was er weer eens lekker weer.

Als je over het klimaat wil spreken moet je dat in Spitbergen doen. Of ter wille van de Amerikanen ergens in Noord Alaska. Bij elk onderwerp hoort een juiste achtergrond. Waarom noemen we het klimaatakkoord het “Akkoord van Parijs”? Het had gewoon het Groenland akkoord moeten heten en misschien is IJsland akkoord een betere naam.

Er is een app waarmee je kan zien als je jouw postcode invoert hoe hoog het water komt te staan door al dat smelt water. De polder van Nieuwkoop loopt weer vol. Laten we hopen dat de omringende dijken standhouden. Dan kunnen de supers die op een dijk zitten met een bootje de boodschappen thuisbrengen. Max Verstappen in een speedboot, nee de Jumbo ligt te laag. Of de parlevinker komt terug. Door al die elektrische auto’s met die zware accupakketten komt er zoveel stroom in het water dat onze eigen paling een sidderaal wordt.

Ik begin nu wat last van het weer te krijgen, onsamenhangende gedachten. Mag ik wat ijs a.u.b?

Volgende week wordt het weer wat koeler zei Helga op de valreep. Wanneer zien we haar weer weer?

Aapje