Aapje en kunstgras

Wat nu weer? Een hype of iets serieus aan de hand met kunstgrasvelden  gevuld met rubberkorrels?

Aapje
Er is verhoogde kans op leukemie geconstateerd bij jonge voetballertjes. Het schijnt dat keepertjes er meer last van hebben, dus het komt van het duiken.  En dat terwijl ze een lange broek en handschoenen dragen. Een bijzondere conclusie.

Maar gelijk iedereen in paniek.  Moeten we dan maar weer terug naar de oude velden? Daar werd behoorlijk met kunstmest gewerkt om de “mat “ in conditie te houden. Was dat dan gezonder of is het nooit onderzocht? Helemaal terug naar weilanden kan ook, maar dan duikt de keeper in de koeienvlaaien en wat zit daar allemaal in?
Wat zit er dan in gemalen rubber van oude autobanden, weten we dat dan wel? Hebben we daar dan allemaal last van via het fijnstof langs ’s Heren wegen? Want banden slijten toch ook af. Woonde deze keepertjes toevallig langs autosnelwegen?

Er zijn nog vele vragen te stellen. Dan maar geen gemalen autobanden gebruiken maar echt rubber.  Wat is eigenlijk echt rubber? Een condoom wordt ook wel rubbertje genoemd. Gaan we korrels vragen bij Durex, of -we wonen tenslotte in Raarmeer- gaan we die rubbertjes apart recyclen?

De vraag kan nog net worden mee genomen met de enquête van de gemeente naar het afvalbeleid.  Aapje ziet wel wat in de gedachte van scheiden bij de bron. Geen pil meer voor de vrouw maar ouderwets rubber voor de man, recyclen en de zonen erop laten voetballen. Is dat de circulaire maatschappij?

Blijft over de vraag hoe groot de kliko moet zijn en welke kleur die krijgt. Laten we de kleur van het nationaal team maar nemen.  Ziet u het al voor u die kleine oranje bakjes?  Misschien gaan  nog wel Raarmeerders  die Trump ook wel aardig vinden, opscheppen dat zij een grotere bak nodig hebben, want in hun ogen is een man een beest dat alles mag.

Aapje