Aapje en politieke vernieuwing

De verkiezingen voor de gemeenteraad komen eraan dus Aapje hoopt op een paar nieuwe partijen.

Aapje
Gaat het de KBO lukken om een 50plus afdeling te starten? Gaat het Langeraar lukken zich te ontworstelen aan Nieuwkoop? Een soort Catalonië?  Gaat het Forum lukken  in Raarmeer een internetpartij op te richten? Ze moeten wel opschieten, want voor eind december moet je partij geregistreerd zijn.
Aapje ziet nog weinig beweging en houdt rekening dat alles weer eens bij het oude zal blijven. Wat tot nu toe bekend is geeft ook aan dat veel politieke mastodonten weer gaan meedoen.

Is dat nu gewenste stabiliteit of blokkeren van vernieuwing of gewoon armoede om nieuwe kandidaten te vinden? Maar ja wie wil er nu nog in de dorpspolitiek, moet je geldingsdrang hebben of een slecht huwelijk? Het vreet tijd en je leest tot dat je scheel ziet en die ambtenaren maar schrijven.
En dan het gezeik van inwoners die vinden dat ze door de gemeente niet correct zijn behandeld en jou als raadslid aanspreken. En jij denkt te moeten helpen omdat het misschien toch een stemmer was. Vervolgens wordt je als je een keer in de krant komt verkeerd geciteerd en door een columnist belachelijk gemaakt.

Prachtig toch die democratie met die slecht betaalde vrijwilligers. Gelukkig draait de wereld gewoon door. En zeker in Raarmeer of all places na het mislukken van de vernieuwing volgens Code Oranje. Dat was een hobby-projectje van onze Burri
Aapje