Aapje en rare associaties

Alle oudere mensen zijn opgeroepen voor de griepprik. Het is vrijwillig, je kan dus weigeren. Maar is er wel controle of je geweest bent?

Aapje en korrels

Aapje en korrels

Het is een preventieve maatregel tegen een griepvirus. Oudere mensen kunnen aan een zware griep overlijden.  Met de discussie over het recht om zelf actief aan levensbeëindiging te doen ziet Aapje een verband met de griepprik. Om meer kans te krijgen op de pil van Drion moet je wel drie jaar achter elkaar de griepprik geweigerd hebben.  Op die manier heb je dan al aan de arts laten weten dat je het niet erg zou vinden al je aan de griep zou bezwijken.
Minister Schippers stelde nog net niet in de Tweede Kamer de vraag “Willen we meer of minder bejaarden?”
De meerderheid van de TK zou het niet erg vinden als er minder bejaarden kwamen. “So  schaffen wir das”, zei Frau Merkel van de VVD.
Het zou Aapje niet verbazen als de preventieve griepprik wordt afgeschaft. Als je als oudere de griep preventief wil weren moet dat zelf betaald worden. Eventueel via je zorgverzekering, maar niet op basis van de algemene middelen.
Op internet kan je veel beschrijvingen vinden over hoe je dingen kan maken, onder andere hoe je bommen maakt met spullen die je in de supermarkt kan kopen. Maar over de “laatste wil” pil is niets te vinden. Houdt de farmaceutisch industrie dit tegen omdat ze een grote omzet verwachten als de wet van Schippers is ingevoerd?  Of is het toch al de lange arm van de overheid die ons internet gedrag  beïnvloed en dus geen receptuur toestaat?
Nou Aapje weet het wel:
Gewoon een keer heel hoog in de boom klimmen en dan loslaten.
Aapje