Aapje en stemmen

Aapje ziet voorspellingen in de media dat de lokale partijen het waarschijnlijk goed gaan doen. Gaat dat ook voor Raarmeer op?

Aapje

De partijen zijn het met elkaar eens dat Raarmeer zelfstandig moet blijven. Zou Alphen ons eigenlijk er wel bij willen hebben?

D66 ziet liever dat Raarmeer een buitenwijk van Den Haag wordt. Kijk eens goed naar hun foto, het hele team staat bij een bushalte van de HTM Grambergerlaan. En dat noemt zich dan toch een partij die sterk lokaal verbonden is. Het lijkt er meer op dat ze geen ruzie wilden over een keuze voor een bushalte in een van de kernen, voor zover er nog een bus rijdt.

Lokale partijen schijnen beter te weten wat er leeft. Hoe kan het dan dat SBN en NN totaal verschillend denken over extra supermarkten?

Raarmeer kent geen partij voor de ouderen maar die zou hier toch met gemak 4 zetels kunnen halen. Want volgens alle partij programma’s moet er veel meer gebeuren voor de ouderen en de zorg en dat terwijl alle partijen daar al 2 perioden van de raad de kans voor hebben gehad.

Ook de Partij voor de Dieren is hier onbekend, tja met slechts een Vos en een Aap kom je niet ver. De rest van de dieren staat in loopstallen te herkauwen of in ligstallen te knorren.

Als columnisten kijken we gespannen uit naar 21 maart. Welke nieuwe slachtoffers mogen onze “pennen “ begroeten?

Complimenten voor de volhouders in hun jasjes die zaterdag de snerpende kou trotseerden op de pleinen, ze verdienen een warme stoel in de raadszaal.

Aapje