Aapje en voetbalvelden

Een nieuwe kans voor Raarmeer tijdens de komende verkiezingen.

Aapje

De gemeente heeft alle voetbalverenigingen voorzien van een kunstgrasveld. Prachtig toch, altijd groen en bespeelbaar. Verleden jaar kwamen de ouders in opstand vanwege de rubberkorrels. Maar nu komen de toptrainers, aanvoerders en clubs in opstand, want de kwaliteit van het voetbal gaat achteruit.

We kunnen internationaal niet meer mee doen omdat daar geen kunstgras is. Komen onze brave en dankbare clubs nu in het geweer? Nog niet maar het wachten is op de discussie en standpunt bepaling van de KNVB. Een meerderheid lijkt voor gras of hybride te kiezen voor het betaald voetbal en de top van de amateurs.

Raarmeer wil graag aan de top meedoen en ook zorgen voor nieuwe talenten als Toornstra en Van der Laan. Alles weer terug draaien is geen optie. Er moet een nieuw hoofdveld komen, met een fantastische mat.

Aapje stelt voor dat inzet voor de verkiezingen GR 2018 een klein nieuw voetbalcomplex wordt. Compleet met een hoofd- en bijveld van gras. Locatie tegenover zwembad Aarweide en de Golfbaan. De politieke partijen stimuleren de oprichting van een nieuwe club, dat alleen een top senioren mannen en een top vrouwen elftal betreft. De Club FC Raarmeer wordt gerund van uit een samenwerkingsverband van de huidige verenigingen.

De keuze ligt dus bij de politiek. Geven zij ruimte om de voetbalverenigingen beter te laten voetballen met de kans op aantrekkelijke doorverkoop van spelers? Aapje ziet het ook als de afronding van de gemeentelijke herindeling 2006, eindelijk een zichtbaar symbool van de éénwording.

Vooruit dan als saluut aan Guus, de Elkhuizen tribune.

Aapje