Aapje is tegen symptoombestrijding

Europa heeft 12 weken lang volle zonneschijn gehad. Toch wel heerlijk dat gat in de ozonlaag. Maar daar moet iets aan gebeuren.


De agrarische sector heeft schade geleden. Verdroogde pruimen, gele komkommers, te kleine aardappelen voor de patat frites, te weinig hooi voor het wintervoer. Dat kan zo niet doorgaan, dus stelt Brussel voor om de zomertijd af te schaffen. De standaardtijd wordt dan de wintertijd. Ja, dat voelt al kouder aan.
Belachelijke symptoom bestrijding. Volgens Brussel zou elk land zelf de zomer en of wintertijd mogen bepalen. Het geeft wel eventueel wat gedoe in onze contacten met andere landen. Aapje stelt voor dat we nog verder gaan met flexibiliseren. Op mooie dagen houden we ons aan de zomertijd, blijft het langer licht. Bij slechte dagen houden we ons aan de wintertijd, kunnen we eerder naar bed. De weerman geeft dat een dag van tevoren aan.
Als Brussel er echt over gaat vergaderen komt er een compromis uit, het wordt dan iets ertussenin, dus herfsttijd.
Dat is toevallig nu de juiste tijd, ondanks het zomerse weer. Nog even een terrasje pikken en het eerste Herfstbok biertje bestellen.
Aapje