Aapje kijkt mee in de ziel van?

Afgelopen week kon je op de tv een groot contrast zien tussen de ziel van onze oud-premiers en de huidige president van Amerika.

Onze premiers lieten zien dat het niet om henzelf ging, geen persoonsverheerlijking, maar over de regeringsploeg. Bij Trump gaat het alleen maar om de persoon, die de Alpha Aap wil spelen. Uit eigen kring kan ik u melden dat je geen Alpha Aap speelt, je bent het of je bent het niet.

Onze premiers die tassen vol met stukken lezen tegenover een president die nog geen A4tje leest of zelf schrijft. Als de informatie uit Amerika tenminste klopt. Het komt immers via de pers en het uitgebrachte boek tot ons.

Een president die genoeg heeft aan 140 tweet tekens.

Aapje hoopt dat het Nederlandse model nog lange tijd in stand blijft. Maar we hebben ook al een partijleider die zijn programma slechts op een A4tje op schrijft.

Is het een idee om in Raarmeer een eigen programma te maken van “kijken in de ziel van”? Bijvoorbeeld van de fractieleiders. Wat beweegt onze leiders eigenlijk in de kern, waar draait het om? Dus geen wensen over operationele zaken maar zoeken naar drijfveren. Zal dan blijken dat ze eigenlijk niet zoveel verschillen? En dat dan juist in een periode dat de operationele verschillen juist breed worden uitgemeten voor de verkiezingen. Is er in Raarmeer een journalist die zo’n programma kan maken?

Of blijven we ons bedienen van het oude en beproefde format Thomasvaer en Pieternel?

Aapje