Aapje komt niet op de koffie

Volgens een bericht in het AD eisen de winkeliers van het Reghthuysplein (RHP) dat de winkeliers van het Kennedy plein verhuizen naar het RHP en dat moet de gemeente Raarmeer dan wel snel regelen.

Aapje

De RHP winkeliers willen meer loop langs hun winkels en daar moeten de vers-winkels aan bijdragen Aapje ziet de logica nog niet zo. Dus als je bij de groenteman 2 hele grote bloemkolen gaat halen, dan zou je geïnspireerd moeten worden om bij de kledingzaak  binnen te lopen.

Als je verse peentjes gaat eten dan hoef je niet meer naar de brillenzaak. Als je verse broodjes gaat halen, dan loop je toch niet bij de fotozaak naar binnen? Als je bij de slager bent geweest ga je toch niet bij de dierenwinkel iets kopen om je gemoed te sussen?  Als je een visje koopt ga je daarna geen hengel kopen.

Dat Blokker weg is uit het dorp zegt iets over dat concern dat sinds jaren met verlies draait.  Er is weer een mogelijkheid voor een pannen en pottenzaak in combi met een kookstudio en dieetadvies.

De vraag is eigenlijk wat wil en doet de consument? Koopt die gericht of laat die zich door een etalage verleiden om iets te kopen wat niet op zijn/haar briefje stond?  Wie moet nu wat doen?   De winkeliers? Om meer te bieden wat de klant wil. De gemeente? Om het  succesvolle Kennedyplein te sluiten? Of moet de Raarmeerder (de klant)  zelf bepalen of hij/zij  zich wel of niet laat lokken met gratis koffie, bankjes en muziek.

Aapje