Aapje, probeert minister “van” of “voor” te begrijpen

De regering is bekend, we weten wie de ministers worden. Maar er is verschil of je een minister “van” of een minister “voor” bent geworden.

Aapje

Op zich een mysterie. Een minister met een eigen ministerie is een minister “van” dat ministerie. Een minister “voor”, is een minister voor een bepaalde coördinerende taak en die wordt ergens gehuisvest.  Zo hebben we een minister voor Ouderenzorg en een minister voor Rechtsbescherming. Een minister “van” is dus dan mogelijk een minister die niet ergens voor is?. Ik ben er wel van, maar ik ben er niet voor verantwoordelijk. De nieuwe politieke ontsnapping.  Kan een minister “voor” verantwoordelijk zijn voor zijn ambtenaren?
Aapje kan het niet laten om naar Raarmeer te kijken hebben wij wethouders “van”of wethouders “voor”.  Is onze Guus nu “van” of “voor” de wegen en straten, maar hij tegen de vliegroutes boven ons hoofd. Is Paul nu wethouder “van” winkelgebieden of “voor” winkel gebieden, of is hij tegen winkelen  in Alphen? Op deze manier kunnen alle actie groepen van Raarmeer zelf hun opvatting ventileren als ze het niet eens zijn met het College of de Raad. U bent niet van ons of voor ons, u bent tegen ons. Heeft Raarmeer eigenlijk wel een College en Raad voor de gewone burger? Of gaan we die in 2018 kiezen?
Aapje wil gewoon standaard ingedeeld zijn bij “Ik ben tegen onzin en politiek gekonkel”   Ik ben columnist, I am columnist, Ich bin Kolumnist, Je suis un chroniquer. Laat dat in alle talen duidelijk zijn.
Dus “van” of “voor” is Aapje om het even. Als het beleid niet klopt gaat Aapje er “tegen” in!

Aapje