Aapje speelt voor Staatsman

Het wordt tijd voor echte Staatsmannen, een soort die echt knopen doorhakt.
Mark Rutte heeft nu ervaren dat zijn collega’s in Brussel niet mee willen werken aan een zogenaamde oplossing.

Aapje en korrels

Mark wees Staatsman en zeg tegen het Nederlandse parlement: ‘Alles geprobeerd maar het lukt niet, het was een raadgevend referendum  maar die raad kan ik niet uitvoeren zonder andere Nederlandse belangen te schaden ( MH17).’
En vervolg dan met: ‘De Belgische premier die moet de Walen tot de orde roepen en gewoon dat verdrag met Canada tekenen. Of anders  het land opheffen  en de delen aan Frankrijk en Nederland geven.’
We schieten niets op met die nationalistische belangetjes. Als we dat politieke spel niet tot de orde roepen dan blijft elke politieke groep maar bezig met vertragen en detailleren.  Nog even en de beweging krijgt Raarmeer te pakken, bijvoorbeeld met een Raarexit. Het uittreden van Ter Aar om maar een voorbeeld te noemen. Heeft Raarmeer zo’n Staatsman op lokaal niveau?
Nee!  De Buri is wel een mannetjesputter, maar dat is privé. Een beetje politicus van statuur zegt: ‘We voegen Kaag& Brassem, Alphen, Nieuwkoop en Bodegraven/Reeuwijk tot één.  Dat scheelt heel veel overleg uren en is efficiënter. We gaan toch niet wachten  dat de Raden eindelijk hun eigen speelgoed opgeven? Kom op van boven af opleggen.
Maar wedden dat in de verkiezingsprogramma’s hier niets over in komt te staan?
Herinrichten en hier en daar heropvoeden, misschien gaat Aapje zich toch maar mengen in de race voor President of the Netherlands. Genoeg afgekeken van de USA, Aapje kan heel goed met modder gooien.

Aapje