Aapje stemt Valentijn

Stem wijzer en gebruik geen stemwijzer. Slechts 41 gemeenten van de 380 gemeenten doen mee met de stemwijzer, dat is ca 10% . Dus in 90% van de gemeenten wordt gestemd zonder dit hulpmiddel.


Die 90% van de gemeenten is al wijs van zichzelf, die hebben al 4 jaar lang de gemeentelijke politiek gevolgd en weten wat ze moeten doen. Afrekenen met de partijen die er niets van hebben gemaakt of bevorderen dat nieuwe geluiden worden gehoord.
Maar in Raarmeer weten onze inwoners kennelijk onvoldoende wat er speelt en is er een stemwijzer nodig. Dat is de mening van het College en de politieke partijen.

De partijen gaan bij elkaar zitten en verzinnen een aantal vragen. Zo mogen niet vragen welk partijprogramma spreekt u het meest aan, want dan zou de kiezer die programma’s moeten lezen en dat gaat niet als je gewend bent om maar 144 tekens te lezen. Voor wie worden die programma’s eigenlijk nog geschreven? Voor de journalisten en columnisten.

Ze negeren dat 2 columnisten het gehele jaar door de kiezers op de hoogte hebben gehouden van bijzonderheden in de raad. Ze geven liever een smak geld uit aan niets zeggende vragen. Want met de vragen in de stemwijzer komt Aapje niet bij de partij voor de dieren uit.

Beste mensen, neem nu eens de moeite om wat meer programma’s te lezen. Of stemt u weer in blind vertrouwen op een van de bekende namen? Volgens ProDemos ( geen familie van Aad de Mos) komt de stemwijzer uit op 14 februari. Als je al uitkijkt naar Valentijnsdag zit je toch niet te wachten op een stemwijzer?

Ik stem wijs, zonder stemwijzer en wacht op mijn Valentijnkaartje.

Aapje

De stemwijzer van de gemeente Nieuwkoop wordt officieel zaterdag 17 februari in gebruik genomen – red