Aapje temt Kim Jong-un

Hij zei nog zo “geen bommetje”. Zo simpel is het probleem van Noord Korea niet, want net als die koe van de reclame: er wordt niet geluisterd.

Aapje

Het probleem is eigenlijk heel simpel en daardoor ook gemakkelijk op te lossen. De wereld wilde niet dat Noord-Korea zich nucleair zou bewapenen en dat werd kracht bij gezet door sancties op te leggen. Het land is er mentaal juist sterker door geworden. Het is inmiddels een kernmacht, omdat het zich wil kunnen verdedigen. De oplossing is dus simpel geef ze de erkenning dat ze een kernmacht zijn en maak ze lid van de overleggroep van landen met kernwapens.

Het land is ondanks de sancties en een hard regime uiteindelijk zelfstandig in staat om de Amerikanen het hoofd te bieden. Erken dat en hef de sancties op en laat de consumenten goederen van de kapitalistische wereld het land veroveren.

De zogenaamde welvaart zal het regime van binnenuit wel uithollen. Dus prijzen in plaats van straffen.

Aapje zocht nog naar voorbeelden in Raarmeer, maar dat zijn slechts peanuts. Aapje is gek op peanuts en heeft ze opgegeten voordat er een verhaal van te maken viel.

Aapje